Programma Management Instituut

2020, het verschil tussen studenten en managers….

July 9th, 2014

Sinds het uitbrengen van de management game 2020 “The sustainable Change” hebben we een flink aantal uitvoeringen achter de rug. Eind 2013 speelden we de game 2020 op de University of Applied Sciences in Aachen voor een groep studenten van de post HBO opleiding Change Management.

Het viel ons direct op dat deze studenten heel anders met veranderingen om gaan  dan meer ervaren managers en professionals. In de game kwam dat heel duidelijk aan het licht. Daar waar managers vaak erg afwachtend en globaal starten, storten de studenten zich spontaan en heel actief op de uitdaging.

Doordat de studenten elkaar kernachtig aanspraken en direct de samenwerking zochten, kwamen ze eerder tot de beoogde resultaten dan de managers. Die zijn veel meer hiërarchisch ingesteld en houden hun kruit langer droog.

Doordat de studenten er zonder schroom invlogen, was de chaos bij de eerste 2 ronden wel groter dan bij de managers. De managers zien vaak sneller bepaalde patronen door hun ervaring en brengen sneller structuren aan.

De studenten hadden uiteindelijk een uitstekende score en De behaalde benefits waren groter dan de groep managers. Tussen de groepen managers zijn ook onderling grote verschillen. De groepen die zich kwetsbaarder en open opstelden, behalen betere resultaten dan de ingetogen groepen.

Het grote verschil tussen “NOT invented here”en “just DO it” kwam hier tot uiting.

Hans en Hans

Categoriën: Actualiteit